Mierea românească, un antibiotic mai puternic decât mierea de Manuka. Această miere este produsă în Noua Zeelandă și celebră în lume pentru calitățile sale antibacteriene. Comparația a fost făcută în laboratoare din România și Elveția. Pe baza acestor rezultate, doi cercetători din Oradea vor să producă un supliment alimentar pe bază de miere.
Cercetătorii Simona Bişboacă, inventator premiat mondial în industrie alimentară, şi Ioan Bişboacă din Oradea, au dovedit că mierea românească are un efect antibacterian mai puternic decât mierea de Manuka.
Din discuţii cu specialiştii elveţieni, pentru a găsi cele mai eficiente metode, s-au folosit mai multe procedee. Mediile de cultură au fost însămânţate cu cele mai comune bacterii patogene: Escherichia.coli, Enterococcus faecalis şi Staphylococcus aureus, fiecare cu tulpini rezistente la antibiotice, respectiv tulpini de referinţă.
„În urma testelor efectuate pentru determinarea activităţii inhibitorii a mierii asupra celor mai frecvenţi agenţi patogeni putem spune că noi avem, de fapt, cea mai grozavă miere.”
„Mierea şi diversitatea produselor apicole din România sunt extraordinare. Trebuie să le dăm mai mult credit. Mulţi înţelepţi au spus că sănătatea noastă depinde, în cel mai mare grad, de alimentele provenite din arealul natural în care trăieşti. E de preferat să consumi mierea noastră, nu de peste mări şi ţări, care e mai bună pentru populaţia de acolo”, a spus Simona Bişboacă.
Simona Bişboacă are trei brevete de invenţii în industria alimentară medaliate cu aur şi argint la saloane mondiale de inventică, fiind vorba de produse alimentare, cosmetice şi terapeutice pentru care se foloseşte materie primă din culturi certificate ecologic, apă termală etc.
În 2012, Simona Bişboacă a uimit savanții de la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia, fiind medaliată cu aur şi argint pentru două produse originale, cel mai puternic antioxidant denumit „Antioxi Vita” şi propolis dizolvat în apă, fără alcool.
Mierea românească, un antibiotic mai puternic decât mierea de Manuka.
Va mai recomandăm :
Mierea de rapiță. Este uşor digerabilă, puternic anti-bacteriană, trofică pentru inimă. Uleiul de rapiţă conţine enzima Q3, necesară oaselor. Din acelaşi motiv, mierea de rapiţă poate fi folosită ca adjuvant în tratarea osteoporozei.
[…] Mierea obtinuta dupa macerarea cimbrului este un remediu puternic. Are proprietati bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare. Cimbrul este cunoscut in medicina populara ca antibiotic al saracului. Cel mai bun leac natural pentru plămâni şi infecţii respiratorii. Are efect antimibrobian si antiinflamator. Contine timol, care este un compus activ, antioxidant ce distruge radicalii liberi cauzatori de boli. Distruge de asemenea viermii intestinali. Este un antiseptic intestinal, stimuleaza secretia biliara a ficatului, stimuleaza contractia vezicii biliare si evacuarea bilei in intestin, stomahic, expectorant, antiseptic al cailor respiratorii, stimuleaza functia rinichilor. […]