cimbru si miere
Retete pentru imunitate

Miere, Cimbru și Urzica,

Leac pentru plămâni şi infecţii respiratorii.

Inițiăm un nou capitol de articole :

Retete pentru imunitate

Acum, mai mult ca oricând, există în lume nevoia de a căuta soluții pentru sănătatea noastră. Oare cât ne putem baza pe sistemul medical ? Americanii neasigurați, care au COVID-19 ar plăti o medie estimată de 73.300 USD pentru un sejur de spital de 6 zile, potrivit unui recent report by FAIR Health. Chiar dacă ai asigurare în America, există riscul ca asigurarea să nu acopere întrega sumă. Atunci ce poți face pentru sănătatea ta ?

Vă propun două rețete pentru creșterea imunității. Haideți să ajutăm organismul nostru să lupte pentru sănătatea noastră !

Rețeta 1. Cimbru macerat în miere Infectii respiratorii tratamente naturiste. Doctorul Virginia Faur, cercetator si inventator de medicamente, propune următoarea rețetă:

· 40-50 g cimbru uscat se pun intr-un borcan de 800 ml.
· Se completeaza cu miere.
· Se lasa la macerat 2 saptamani. 
· Dupa 2 saptamani preparatul se filtreaza.

Mierea obtinuta dupa macerarea cimbrului este un remediu puternic. Are proprietati bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare. Cimbrul este cunoscut in medicina populara ca antibiotic al saracului. Cel mai bun leac natural pentru plămâni şi infecţii respiratorii. Are efect antimibrobian si antiinflamator. Contine timol, care este un compus activ, antioxidant ce distruge radicalii liberi cauzatori de boli. Distruge de asemenea viermii intestinali. Este un antiseptic intestinal, stimuleaza secretia biliara a ficatului, stimuleaza contractia vezicii biliare si evacuarea bilei in intestin, stomahic, expectorant, antiseptic al cailor respiratorii, stimuleaza functia rinichilor.

Mod de folosire :

1 lingura la fiecare 8 ore profilactic. Ori de cate ori ai pofta de dulce, ia 1 lingurita din acest preparat. Se poate lua ca adjuvant 1 lingura de 3 ori/zi (la 8 ore) in toate afectiunile datorate frigului (gripe, raceli), precum si in tuse convulsiva, laringita, astm, raguseala.

Rețeta 2 Ceai de cimbru și urzică

Această infuzie se află printre cele mai cunoscute ceaiuri care întăresc plămânii. Vrei să știi de ce?

  • Cimbrul este una dintre cele mai importante plante medicinale pentru sănătatea plămânilor. Este folosit adesea pentru ameliorarea tusei şi pentru tratarea bolilor respiratorii. Cimbrul este un expectorant şi antiseptic natural, fiind util atât sub formă de ceai, cât şi pentru inhalarea aburilor.
  • Urzica este o plantă folosită de veacuri întregi în nenumărate scopuri, însă una dintre principalele sale proprietăți o reprezintă abilitatea extraordinară de a curăța plămânii și sângele. Această plantă conține numeroase vitamine şi minerale, cum ar fi fierul, calciul, magneziul şi siliciul, fiind ideală pentru persoanele ce suferă de anemie, stări de slăbiciune sau care sunt imobilizate la pat.

Ingrediente

  • 1 lingură de cimbru (30 g)
  • 1 lingură de urzică uscată (30 g)
  • 1 cană de apă (200 ml)
  • 1 lingură de miere (30 g)

Mod de preparare

  • Poţi găsi urzică şi cimbru pentru prepararea ceaiului în orice magazin naturist. Aceste ingrediente sunt vândute de obicei în pungi ce cântăresc între 300 și 500 g şi sunt foarte convenabile.
  • Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să pui apa la fiert. Ca întotdeauna, recomandăm folosirea unui ceainic de ceramică sau a unui ibric, deoarece aluminiul sau alte metale nu conservă proprietățile medicinale ale ceaiului la fel de bine.
  • Atunci când apa clocotește, adaugă cimbrul şi urzica şi lasă-le să fiarbă la foc mic timp 15-20 de minute. La final, lasă ceaiul să mai stea încă 10 minute până se răceşte.
  • Adăugă lingura de miere şi bea-l încet, având grijă să inhalezi aburii de la ceai. Este foarte liniștitor. Poţi bea două căni pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *