miere, ghimbir si lamaie
Retete pentru imunitate

Miere, Ghimbir și Lămâie

1. Miere cu ghimbir și lămâie

Această rețetă, Miere cu ghimbir si lamaie, este foarte importantă pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii. 

Rețetă :

  • 2oo gr. ghimbir,
  • 300 gr. miere,
  • o lămâie

Se curăță ghimbirul și lămâia, se toacă și se pune în blender. Se amestecă cu mierea și se ține la frigider.

Se recomandă 2 lingurițe dimineața sau ori de câte ori aveți nevoie.

Beneficiile ghimbirului

Beneficiile ghimbirului asupra sănătății rezultă într-o mare măsură din conținutul de antioxidanți, dar și al altor componente terapeutice, precum gingerolul.

Conţine aproape 500 de compuşi ce aduc beneficii organismului şi 13 efecte de vindecare sau ameliorare.

Alături de proprietățile anti-fungice, ghimbirul luptă și împotriva infecțiilor bacteriene. Are efect în infecțiile tractului urinar, pneumonia și bronșita, congestii respiratorii.

Ghimbirul este antidotul perfect împotriva răcelii, mai ales că această plantă tropicală inhibă crearea prostaglandinei PGE2 responsabilă de efectele anti-febră extrem de puternice.

Contribuie la eliminarea mucozităților depuse la nivelul plămânilor, amelirând simptome asmului.

Înbunătățește circulația sanguină contribuind astfel la o mai bună oxigenare a organismului.

Tratează greața.  În plus, un alt studiu realizat de University of Rochester Medical Center a demonstrat, printre efectele ghimbirului, se numără capacitatea acestuia de a reduce starea de greață a pacienților care fac chimioterapie.

Oferă protecție împotriva ulcerului stomacal. Mai multe studii au demonstrat că utilizarea ghimbirului ar putea preveni formarea ulcerului stomacal.

Medicine a arătat că ghimbirul este la fel de eficient în reducerea durerilor menstruale precum ibuprofenul.

Ar putea inhiba dezvoltarea cancerului. Din lista de beneficii ale ghimbirului, probabil cele mai impresionante sunt proprietățile sale anti-cancer, datorate componentei 6-gingerol. Unele studii de laborator arată că miraculosul condiment numit „ghimbir”, alături de componentele sale, poate fi eficient în blocarea dezvoltării celulelor canceroase în cazul cancerului ovarian, pancreatic și de prostată.

Ghimbir, contribuind la menținerea unui nivel normal al glicemiei. Accelerează metabolismul, intensifică arderile grăsimilor și contribuie la eliminarea toxinelor din corp.

Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de ghimbir este abilitatea sa de a scădea nivelul colesterolului și al trigliceridelor într-un mod natural.

Utilizați rețeta Miere cu ghimbir si lamaie pentru o bună sănătate a organismului dumneavoastră dar țineți cont de contraindicațiile de mai jos:

CONTRAINDICAȚII

Ghimbirul nu trebuie asociat cu terapia medicamentoasă a diabetului sau a hipertensiunii, deoarece afectează acțiunea acestor medicamente. Mai mult, nu consumați ghimbir dacă sunteți sub tratament cu insulină, anticoagulante, beta-blocante.

2. Ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir proaspăt se spală bine, se taie felii ori se dă prin răzătoare, pentru o aromă intensă.

Se pune la fiert un vas cu un litru de apă, iar când apa clocotește, se adaugă ghimbirul. Se mai lasă la fiert pentru un minut, după care se stinge focul și se lasă vasul acoperit la infuzat pentru 30 de minute.

Se strecoară ceaiul și se poate servi neîndulcit, două căni pe zi: dimineața și seara. Dacă nu poți să bei ceai neîndulcit, atunci poți adăuga în el puțină miere ori zeamă de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *