Mierea este un produs care își schimbă forma dar nu-și pierde absolut deloc proprietățile.
Cu toții avem în minte mierea aceea frumoasă, de un auriu sclipitor, ce curge ca în reclame. Da, puteți cumpăra mierea așa, la scurt timp după extracție. Dar adevărul este că mierea cristalizată, zaharisită sau granulată nu este nicidecum învechită, plină de zahăr sau de proastă calitate.
Mierea cristalizată este naturală, păstrându-și toate calitățile terapeutice pe care le-a avut și în starea fluidă.
Mierea este o hrană vie, care nu moare odată ce este scoasă din stup. În timp, mierea lucrează şi începe să formeze cristale, adică cristalizează (popular se mai foloseste si termenul de miere zaharisită).
Procesul de cristalizare arătându-ne de fapt cât de naturală este mierea.
Acest fenomen se întâmplă datorită compoziției chimice a mierii, ea conținând aproximativ 70% fructoză și glucoză. Sorturile de miere care conțin mai multă glucoză vor cristaliza mai repede.
Prin cristalizare, mierea se deschide la culoare datorită cristalelor de glucoză care se formează, cristalele naturale de glucoză fiind albe.
Unele tipuri de miere cristalizează uniform (mierea de rapiţă), altele doar parţial, formându-se două straturi.
[…] asemenea, va recomandam sa cumparati miere cristalizata (in perioada noiembrie – aprilie), aceasta fiind forma ei naturala. Evitați să cumpărați […]
[…] de miere ale anului. Acest tip de miere are câteva caracteristici unice, cum ar fi un timp de cristalizare rapid și un gust delicios. Mierea de rapiță este preferată de mulți iubitori de miere, deoarece nu […]