Miere de salcam
Miere

Miere de salcâm
Preț 30 lei

Mierea de salcâm este una din cele mai cunoscute și apreciate tipuri de miere de albine.

Mierea de salcâm este ușor de recunoscut datorită culorii (aproape incoloră, galbui auriu deschis), gustului dulce, specific, cu aromă de salcâm. Consistentei inconfundabile: uniformă, fluidă, foarte puțin vâscoasă.

Trebuie sa tinem cont insa, ca mirosul pronuntat de salcam este un semn al falsificarii mierii prin introducerea unei infuzii de flori de salcam.

Mierea de salcâm este asimilată foarte ușor și oferă organismului energie, substanțe bioactive și nutritive.

Mierea de salcâm are un conținut în fructoză mai mare decât al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si conține 10% zaharoză și maltoză si 34,7% glucoză, având pH-ul 4. În total, mierea de salcâm conține 435 substanțe.

Având cel mai mare conținut în fructoza este sortul cu cea mai mare capacitate îndulcitoare. De asemenea, tot datorită acestui fapt, mierea de salcâm este singura miere naturală din Romania care nu cristalizează (de fapt ea poate cristaliza parțial in aproximativ doi ani).

Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului.

Indicatii terapeutice ale mierii de salcam

Principala calitate a mierii de salcam este aceea de calmare a tusei, este antiseptica si este folosita in tratamentul asteniei si nevrozelor.

Mierea de salcam este un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru gravide.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *